LA PRESIDÈNCIA

Benvolgut/da,

Jove Cambra Internacional de Reus complirà 50 anys de trajectòria a la nostra ciutat i més de cent a nivell internacional. Cinquanta anys de treball per a la ciutat, el territori i les persones que l’habiten, tot plegat amb el recolzament d’institucions públiques i de múltiples empreses privades sense les quals seria impossible realitzar la nostra tasca.

Entre els nostres àmbits de treball hi ha la solidaritat, l’acció social i la vessant internacional. També, hi ha el ferm compromís de formar i desenvolupar les habilitats directives dels nostres júniors per a que liderin projectes i programes en benefici de la nostra comunitat i esdevenir així ciutadans actius.

En l’àmbit de l’acció social, m’agrada destacar el nostre programa estrella: la Gimcana Infantil de Sant Pere, que enguany celebrarà la seva quinzena edició. La Gimcana potencia diferents valors del treball en equip i la sana competència dels nens i les nenes  per aconseguir un objectiu comú.

L’any 2013 es va dur a terme el programa “Reus Activa”, un programa de formació multidisciplinari per a joves emprenedors. Enguany, en la nostra aposta per la formació, seguirem amb un programa d’èxit que agafa el relleu d’aquell “Reus Activa” des de l’any passat. Consisteix a traslladar aquesta formació als instituts. Aquests seminaris de format innovador, pràctic i  participatiu estan pensats per a què els joves puguin tenir a l’abast una visió general sobre les sortides professionals dels diferents estudis i de l’esperit emprenedor.

En aquesta línia, el 2017 potenciarem la formació gratuïta per a membres i no membres de JCI Reus. La formació és un pilar fonamental per a l’individu que li permet avançar i evolucionar, per això, mantindrem programes clàssics com el “Joves a Debat” i durem a terme múltiples cursos de formació.

En definitiva, el paper de les entitats en un moment de canvi global és treballar globalment per aconseguir canvis locals i a la inversa.

Des de Jove Cambra Internacional de Reus volem generar sinèrgies i aprofitar-les per seguir treballant desinteressadament per a la ciutat i el nostre territori.